7.6.10

Cecil Rhodes / Ο "Κολοσσός της Αφρικής" και το μονοπώλιο των διαμαντιών


Cecil Rhodes
Ο "Κολοσσός της Αφρικής" και το μονοπώλιο των διαμαντιών
Πόσοι άραγε από τους ανθρώπους γνωρίζουν τον Cecil Rhodes; Η απάντηση είναι ελάχιστοι. Ακόμη λιγότεροι γνωρίζουν ότι ήταν Χαζάρος εβραϊκής καταγωγής. Οι λίγοι που γνωρίζουν την ιστορία του και τη δράση του, έχουν αντιληφθεί ότι ο Rhodes ήταν ένας από τους ανθρώπους που οραματίστηκαν την Νέα Τάξη Πραγμάτων.
Υπήρξε ο νους της Στρογγυλής Τραπέζης, την οποία πραγματοποίησε ο Λόρδος Alfred Milner.
Ο Ρόουντς δεν ήταν ένας τυχαίος άνθρωπος. Συνεργάστηκε το 1888 με τον χρηματιστή Άλφρεντ Μπέϊτ και τον αυτοκράτορα των Τραπεζών, Nathaniel Rothschild (επίσης εβραϊκής καταγωγής) προκειμένου να εξαγοράσει όλες τις αντίπαλες εταιρίες εξόρυξης διαμαντιών της Αφρικής.
Προϊόν αυτής της δράσης του ήταν η De Beers Consolidated Mines. Με αυτή του την κίνηση έγινε ο πιο ισχυρός άνδρας στην Αφρική.
Διετέλεσε Πρωθυπουργός της Αποικίας του Ακρωτηρίου και οραματίστηκε την επέκταση και σταθεροποίηση της Βρετανικής διοίκησης στην Αφρική.
Το πιο φιλόδοξο από όλα τα σχέδιά του ήταν η "Αυτοκρατορική Ομοσπονδία", η επέκταση δηλαδή της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.
Όταν γνωρίζει κάποιος την πραγματική καταγωγή του Σέσιλ Ρόουντς τότε μπορεί εύκολα να κατανοήσει τι πραγματικά εννοούσε όταν έλεγε πως: "Θεωρώ ότι είμαστε η τελειότερη φυλή στον κόσμο και ότι, όσο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου κατοικήσουμε, τόσο το καλύτερο για την ανθρώπινη φυλή... Επιπροσθέτως, η απορρόφηση του μεγαλύτερου τμήματος του κόσμου από εμάς θα σήμαινε, πολύ απλά, το τέλος κάθε πολέμου".
Όποιος διαφωνεί ότι ο Ρόουντς δεν εννοεί την αγγλική φυλή αλλά αυτή στην οποία ανήκε πραγματικά, δεν έχει παρά να δει τι συνέβη όταν οι Εβραίοι αργυραμοιβοί κατέφθασαν στην Βρετανία: άρχισαν να δανείζουν στους πάντες, ακόμη και στους Βασιλιάδες και μάζεψαν μέσω της τοκογλυφίας όλο τον πλούτο των Άγγλων. Αν βέβαια οι Άγγλοι ήταν η τελειότερη φυλή δεν θα γίνονταν οικονομικοί σκλάβοι των Εβραίων τραπεζιτών μέσα στην ίδια τους τη χώρα!!!
Για να επιτύχει το παραπάνω όραμά του, πρότεινε την ίδρυση μιας μυστικής εταιρείας που θα είχε ένα και μόνο στόχο: την επέκταση της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Η μυστική αυτή εταιρεία θα είχε μέλη από όλα τα μέρη της Βρετανίας και θα αποσκοπούσε στην συντριβή κάθε ελλείψεως νομιμοφροσύνης και κινήματος που θα στόχευε στην κατάτμηση της Αυτοκρατορίας.

Ήταν τόσο δραστήριος που περιφρονούσε τον Ελευθεροτεκτονισμό στον οποίο είχε εισχωρήσει. Ήταν μέλος της Απολλώνιας Τοπικής Συνέλευσης του Τεκτονικού Τάγματος.
Το 1891 εκμυστηρεύτηκε στο Λόρδο Esher, οτι ο Λόρδος Ρόθτσιλντ "είναι απολύτως ανίκανος να κατανοήσει τις ιδέες μου. Επιχείρησα να του τις εξηγήσω, αλλά μπορούσα να καταλάβω από την έκφραση του προσώπου του ότι δεν του έκαναν καμιά εντύπωση... και απλώς σπαταλούσα το χρόνο μου".

< http://antipliroforisi.blogspot.com/2009/03/cecil-rhodes.html >

Δεν υπάρχουν σχόλια: