13.3.15

Η Γερμανίδα Sahra Wagenknecht υπερασπίζεται την Ελλάδα

Sahra Wagenknecht (Α΄ Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ομάδας της Αριστεράς) στην συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, 10 Μάρτη 2015, για την επιστροφή της Τρόικας στην Ελλάδα.
"Μόνο εκείνοι που περιφρονούν τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου και θέλουν την υποταγή του ελληνικού λαού, μπορούν να ζητήσουν σοβαρά την επιστροφή της Τρόικας-μαφίας στην Αθήνα. Η απαίτηση του Υπουργού Οικονομικών Σόιμπλε δεν είναι μόνο μια προσβολή προς την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και ένα χαστούκι στο πρόσωπο των 488 ευρωβουλευτών, που ζήτησαν πριν ένα χρόνο την κατάργηση αυτής της παράνομης τριμερούς επιτροπής,
Η τρόικα του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν υπόκειται σε δημοκρατικό έλεγχο, παρά εκτελεί τα σχέδια της διεφθαρμένης ελίτ, αυτών που λεηλάτησαν την Ελλάδα, σε συνεργασία με τους Έλληνες ολιγάρχες. Και δεν πρέπει να αφήσουμε να συνεχιστεί αυτή η απάτη με την τρόικα-μαφία, αλλά να επιλυθεί διά της δικαστικής οδού.
Ως εκ τούτου συνάγεται μόνο ένα συμπέρασμα: Η Τρόικα θα πρέπει να καταργηθεί -αυτή είναι και η γνώμη του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου από τον Ιανουάριο του 2015- και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να κρατήσει έξω από τα λεγόμενά της τα προγράμματα προσαρμογής.
Αλλά ενώ αυτό αποφασίστηκε να πράξουν στις Βρυξέλλες. σιωπηλά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σχεδόν όλες οι χώρες του ευρώ έχουν σπάσει τα τελευταία χρόνια δεκάδες φορές τις Συνθήκες της ΕΕ και με συνεχείς παραβιάσεις, θέλουν να αναγκάσουν την ελληνική κυβέρνηση της αριστεράς να παραδοθεί ή να εγκαταλείψει, απαιτώντας την προσκόλλησή της σε ένα πιστωτικό πρόγραμμα, οι στόχοι του οποίου είναι εξαιρετικά αντικοινωνικές και μη ρεαλιστικές ».

1 σχόλιο:

Grigoris είπε...

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΕΙ